Недела на Грижата за Старите лица

5

По повод Светската Недела за Грижа на старите Лица, 19-25 ноември,  Црвениот Крст на Македонија организира активности со кои ке им се помогне на старите лица во секојдневното живеење.

Во соработка со мобилните оператори, отворени се  хуманитарни донациски броеви

070143400

075143400

077143400

, на кои сите хумани граѓани можат да донираат 100 денари, со кои ги поддржуваат активнстите на Црвениот Крст, а со цел подобрување на условите за живеење на старите лица во Македонија.

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: