Завршен апел за помош на Максим Стојановски

15

 

Драги пријатели, ајде како и секогаш  досега, да подадеме рака.

Да му помогнеме на едно мало детенце да ги види сите убавини на овој свет.

Да ги види насмеаните лица на мама, тато и сите кои неизмерно го сакаат…

Малиот Максим Стојановски е роден пред две ипол годин , и со грижата на мама и тато расте во едно прекасно детенце, но сепак, Максим има еден проблем за кој сме му потребни и ние.

Максим има проблеми со видот и во нашава земја, нема решение за лекување на Максим.

Решението за видот на Максим е во операција во странство, две интервенции веќе се направени, меѓуостанатото и  со помош на хуманоста на нашите граѓани, но проблемот на Максим со очните нерви е сложен и треба да се третира повеќе пати, односно на секои 6 (шест) месеци.

Интервенциите се извршуваат во Русија, и на семејството му се потребни 6000 евра за една интервенција.

Затоа, Мама и Тато на Максим не замолуваат сите нас уште еднаш да помогнеме.

Донациски броеви: 
ВИП 077/ 143-110

T-mobile 070143133


ОНЕ 075/ 143-171

Жиро сметка;

НЛБ Тутунска банка АД Скопје

жиро с-ка бр.: 210 7000006132 73

на име Максим Стојановки

     цел на дознака:донација за лекување во странство

 Жиро сметка за донации од странство:

IBAN Code MK 07210501675277058

SWIFT TUTNMK22

***апелот е завршен по успешната операција

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: