@ ХУМАНИТАРНА ЗАБАВА – СО СРЦЕ ЗА ТОМЧЕ @ Republic | Amnesia | Madison | Diverso-Teтово

1

Превземено од ФБ настан кој ке се одржи во Тетово

 

 • Броеви за донација:
  T-Mobile 070 143 113
  VIP 077 143 706
  ONE 075 143 424Republic club- DJ’s Hansen & Cundalini
  Amnesia club- DJ Aleksandar Galoski-Pilot
  Madison lounge- DJ Oliver Petkovski
  Diverso club – PAINTED[high control]Биди хуман, направи промена!
  влез 50 ден
 • Дополнително инфо за Томче:
 • http://www.donacii.mk/baram-pomos/aktivni-apeli/apel-za-pomosh-na-tomche-kostadinoski/

Tомче Костадиноски боледува од Душенова мускулна атрофија, а болеста му била дијагностицирана кога тој имал околу 6 години. Симптомите кои се јавувале кај малото момче не навестувале дека ќе боледува од тешка болест.

Сега и Училиштето е посебно место за 14 годишниот Томче Костадиноски од тетовско Долно Седларце. Без разлика на временските услови ова момче сака да биде меѓу своите соученици и да го открива светот на науката и знаењето. Но додека неговите другарчиња се на часот по физичка култура во спортската сала, Томче е во својата количка за движење и заедно со едно другарче во училницата стрпливо чека на новиот час.

За болестта на Томче, семјството Костадиноски барале решение во речиси сите државни и приватни здравствени установи во државата, но решение не е понудено. Светло точка е позитивното искуство на малиот Стефан од Скопје, кој се лекувал во Кина.

Медицинскиот центар за матични клетки “Ву” во Пекинг овозможува лекување на болестта Душенова мускулна атрофија, а четири неделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Костадиновски апелираат до сите хумани луѓе, да помогнат за посветла иднина на нивниот син.

Да му помогнеме на младото момче со несебична хуманост. Сите уплати можат да се направат на жиро сметката на Тутунска Банка 2107000006116-24, со назнака за лекување на Томче Костадиноски.

Медицинскиот центар за матични клетки “Ву” во Пекинг овозможува лекување на болестта Душенова мускулна атрофија, а четири неделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физотерапија, медицински услуги, пат и сместување чини 45.000 долари. Костадиновски апелираат до сите хумани луѓе, да помогнат за посветла иднина на нивниот син.

Да му помогнеме на младото момче со несебична хуманост.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: