Хуманитарна Акција “Моето срце за Јане”

0

Хуманитарна Акција “Моето срце за Јане”
НЕДЕЛА, 25 АПРИЛ 2010
12:00 – 16:00
ГРАДСКИ ПАРК- КАЈ ШКОЛКА, СКОПЈЕ

Манифестација по повод денот на Планетата Земја во огранизација на USAID под мотото ” Собирај PET* за подобар свет”.
*PET – Polyethylene terephthalate

Здружението “Хума Зрак” од Скопје покрена иницијатива-Искористена пластична амбалажа не е само отпад,од неа може да се помогне!-која е со хуманитарен карактер.

За оваа цел се излеани 5000 пластични шишиња од рециклирана пластика со сликата на малиот Јане Велковски и на оваа манифестација и ќе се продаваат симболично по 1 евро. Средствата ќе бидат наменети за помош на Јане,а акцијата е наречена “Моето срце за Јане”

Официјалниот дел на манефестацијата започнува во 12часот,а претходи акција на чистејње на паркот од пластични и други отпадоци во 11часот. Најавена е интересна програма,како и познати имиња.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: