Хуман влез во 2011, хуманитарна предновогодишна забава !

0


Животните исто така имаат потреба од нашата помош !
Сабота 25 Декември со почеток во 21 часот
Локација : Ла Кања ( стара Скопска чаршија )
Драги пријатели на животните, како и минатата година ве каниме на пред – Новогодишна хуманитарна забава за помош на бездомните животни. Во еуфоријата на новогодишните празници не заборавајте на оние кои се исплашени, немоќни, повредени, гладни и покажете им дека не се сами!
Запомнете – поединечно неможеме да направиме многу, но заедно можеме ♥ – затоа секој колку што сака и смета дека може да помогне го повикуваме да присуствува на убавата забава и донира извесна сума која ќе биде наменета за лекување и храна на бездомните животни. Воедно се охрабрува и секоја помош во храна за животни, витамини, стари куќарки (ќе се договориме како и каде да ги доставите) и секој друг начин со кој се помага на животните на улица.
За нас ке има убава забава, а за четвороножните пријатели ќе има надеж!
Однапред благодарни,
„Анима Мунди„,
Ве очекуваме !
********************************************************
Dear animal-loving friends,
we invite you again to a Pre-New Year humanitarian party for the homeless animals. In the festive season euphoria, don`t forget about those who are scared, powerless, injured, hungry, and show them that they are not alone!
Remember- alone we cannot do much, but together we can do a lot ♥. Therefore, we invite all of you who wish and can help to attend the party and donate for treatment and food of the homeless animals. All help in food, vitamins, old dog houses (we will agree how and where to place them) and any other form of help for the stray animals is welcome.
Take part in the fun which will give hope to our four-legged friends!
Thank you in advance,
“Anima Mundi”
We are expecting you.
********************************************************
Të dashur miq të kafshëve,si vitin e kaluar ashtu edhe këtë vit ju ftojmë në festën humanitare para Vitit të Ri me qëllim që tu ndihmohet kafshëve të pa strehë.Nën euforinë e festave të fundvitit mos i harroni ata që janë të friksuar,të pafuqishëm,të lënduar,të uritur dhe tregojuni që nuk janë vetëm!
Mbani mend-individualisht nuk mund të bëjmë shumë,por me forca të përbashkëta do ja dalim mbanë ♥ – prandaj secilin prej jush që ka dëshire dhe mundësi të ndihmojë e ftojmë të merr pjesë në ahengun e bukur dhe të bëhet donator me një shumë të hollash e cila do shkojë për qëllim të mjekimit dhe të ushqimit të kafshëve pa strehë. Njëkohësisht inkurajohet cdo lloj ndihmese në formë ushqimesh,vitaminash,shtëpiza të vjetra për kafshët (do merremi vesh se ku dhe si ti dërgoni) si dhe cdo lloj mënyre tjetër me të cilët mund ti ndihmojmë kafshët që enden nëpër rrugë.
Për ne do jetë një festë e bukur kurse për miqtë tanë me katër këmbë do jetë një shpresë e vërtetë!
Ju falenderojmë
“Anima Mundi”
Ju mirëpresim
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: