Завршенапел :Добротворна акција за изградба на црквата “Света Петка” во Прилеп

1

Почитувани,

во тек е акција за помош при изградбата на Црквата “Света Петка” во населбата Точила, во истиот град.

Црквата се гради со помош на донации уште од 2008 година и се уште не е доградена. Сега се потребни материјални средства за довршување на камбанаријата, иконостасот во мермер и фрескоживописот, а сумата која е потребна е сума од околу 370000 евра.

Сите граѓани можат да помогнат и на следниве начини, со уплата на жиро сметка или со вртење на донациските броеви од сите оператори

 

Информации за донирање на средства

Жиро сметка: 300020000340408

Банка: Комерцијална Банка
Назив на примач: Црква Св. Благовештение Прилеп
Цел на дознака: Донација за изградба на нова црква Св. Петка 

донации на тел:  

VIP 077 143 111

ONE 075 143 500
T-MOBILE 070 14 34 34

Повеќе информации за целата иницијатива, досегашната изградба, донаторите и плановите за понатаму, на www.svpetkaprilep.mk/mk/

ДА ЈА ИЗГРАДИМЕ ЗАЕДНО ЦРКВАТА “СВЕТА ПЕТКА”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: