Завршен апел: Да му помогнеме на семејството Шерифи

1

Семејството Шерифи од скопското село Мојанци, општина Арачиново, и оваа зима ќе ја дочека во својот импровизириран дом во приколка од камион. Најмалиот член на семејството, 4 годишниот Рохани како и сите деца, сака да живее во топол дом, но темелите за куќата кои успеал да ги постави таткото на семејството, Шериф, останаа недовршени.

Тешката материјална состојба не дозволи да се догради куќата, а веќе доаѓа  и зима. Мајката Кадија Шериф со тешко срце зборува за лошата облека која ја имаат нејзините две малолетни деца, и се поголемиот недостаток на храна…Мократа и ладна приколка која секој момент може да им падне на глава не е никаков услов за живеење а и здравјето на децата е веќе загрозено.

Сите кои сакаат да помогнат со градежен материјал за довршување на куќата на семејството Шерифи, или пак со парична помош, можат да го  исконтактираат семејството на :

+389 71422928

Али Шерифи

Може да се помогне и  преку банка:

За дијаспората:

Клиент детали:

Име / Презиме г-дин Али Шерифи

Адреса Брест ul. / Бр. / Брест

IBAN MK07210501672113791 законик

Име на Банка 

НЛБ Банка  Тутунска Банка АД Скопје

Банка Адреса Мајка Тереза br.1

Земја Македонија

 

SWIFT TUTNMK22

Македонија:

Али Sharifi

210-5016721137,91

 

Текстот е превземен од АЛСАТМ. во целост.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: