Завршен апел:Да му помогнеме на Сали Демировски да го згрижи своето семејство

6

На на нашиот мејл дојде едно барање за помош, кое во целост ви го пренесуваме, со цел  да помогнат сите кои можат:

“Јас сум Сали Демировски, татко на две малолетени деца на возраст од 5 и 1 година.

Монетално со мојата сопруга и децата живееме во напуштен објект. За кој не знмаееме до кога ќе можеме да престојуваме таму.Немам каде да живеам и да им овозможам на моите деца достинствен живот. Заработувам бришејќи излози и чистејќи деловни и приватни објекти. Овие средства ми се доволни само да ги задоволам основните потреби з ахрана. Во објектот каде сега живееме нема вода, немам покуѓнина. Примател сум на социјална помош во износ од 2300 денари. Немам никаков имот на мое име., ниту наследсво од страна на моите родители. До пред 3 месеци живеев кај моите родители заедно со моите браќа и нивните семејства, но за моето семсјво немаше место и бев избркан. Воедно објектот не е легализиран и од тој објект и моите родители може за одредено време ќе бидат избркани. Брајќи начин да обезбедам живеалиште за моето семејство дојов до информации дека во одредени делови на градот имот се продава во 30 евра од квадрат.

За таа цел ги молам сите граѓани кои сакаат да ни помогнат да донираат на мојата жиро сметка, која доколку имаат барање може да биде контролирана и затворена кога ќе се обезбеди бараната донација. За да започнам нормален живот потребни ми се највеќе 3000 евра. Јас сум чесен човек и некогаш не сум направил никаков проблем, сам се грижам за моето семејство. Но, сега навистина ми е потребна помош од сите граѓани кои сакаат да му помогнат на моето семејство.

Мојата транскациска сметка е 240097015720528 Уни Банка Скопје, на име Сали Демировски
Телефон за контакт 075/596-472
Однапред благодарен,
Сали Демировски

ДА ПОМОГНЕМЕ И ДА ГИ ИЗВЕСТИМЕ ИНСТИТУЦИИТЕ КОИ МОЖАТ ДА ПОМОГНАТ!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: