Затворен апел за помош на Зинепе Исеини

7

Превземено од Журнал.Мк на Албански

Зинепе Исеини, родена 1988 е 26-годишно девојче, која живее сама, невработени и од социјална помош од 3.000 денари и помошта од хуманите луѓе, што не е доволно за нормален живот.

 Од својата 15-годишна возраст полни 11 години, боледува од заболување на бубрезите се лекува во болница во градот Гостивар, во хемодијализната единица.

Таа прави дијализа три пати неделно, и единствен спас во моментов е е дијализата, односно нејзиното здравје и живот моментално зависат од апаратот за дијализа, или трансплантација на бубрег што чини премногу средства. Овие средства Зинепе со оглед на нејзината ситуација не може воопшто да ги дозволи.

За транспантација на бубрег се потребни повеќе средства кои Зинепе не може да ги дозволи бидејќи покрај оваа здравствена ситуацијаа таа е и во лоша социјална состојба.

Преку овој апел, таа се обраќа до сите луѓе со добра и хумна волја да и помогнат според можностите што ги имаат, за што однапред им се заблагодарува.
Сите тие што сакаат да помогнат на ова младо девојче тоа можат да го направат преку жиро сметка
Стопанска банка Ад скопје бр.мк
07200002223083628
Зинепе Исени
Контакт телефон: 070 821-757
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: