Завршен апел за помош на Жарко Јовичиќ

27

Превземено од http://infuzija.mk/

“Жарко Јовичиќ од Битола има 24 години. Пред година и пол неочекувано го загуби видот на левото око. После еден лекарски преглед му беше дијагностиран параназален рак. Итно беше направена критична операција, со која за среќа се отстрани поголемиот дел од туморот. Оттогаш тој е на постојана терапија, а после тоа имаше уште неколку критични операции и зафати на главата.

Пред неколку недели направена е повторно итна операција која чини вкупно 250.000 денари со се финансиските средства за хемо терапија, кои тој и неговото семејство ги немаат. За жал, овој вид операција на рак не е покриен од здравственото осигурување. Целта е да се соберат 250.000 денари, но секако би било уште подобро ако се собери нешто повеќе.

 

Се разбира дека не секој може да помогне со парични средства, но затоа има и други начини! Ве молиме споделете ја нашава приказна на Facebook, Twitter, праќајте електронска пошта, писма и молете се за Жарко!

Отворете го Вашето срце и да му помогнеме на Жарко во неговата борба против ракот!”

 

Донации на следните оператори:

VIP: 077/ 143-193

Трансакциска сметка на Стопанска Банка: 200002240643053

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

8 коментари

 1. Објавено од ljupco, на Одговори

  sakam da doniram no kako i od kade e deckoto?

 2. Објавено од Jana, на Одговори

  Otvorena e smetka od Stopanska Banka Skopje so broj 200002240643053. Zarko e od Bitola. Blagodarnost za zainteresiranosta.

 3. Објавено од ljupco, на Одговори

  nemozam nikako da doniram kako

 4. Објавено од Nade, на Одговори

  На сликата ги има жиро сметките за донации.

 5. Објавено од Николче Стојановски, на Одговори

  Нема ли тел. броеви..?

 6. Објавено од Миушот _А, на Одговори

  Жално,се надевам ќе собериме пари колку што e потребно за операцијата …

 7. Објавено од Pippo, на Одговори

  зошто има само број од ВИП? ние од другите оператори како да донираме?

 8. Објавено од Stefan, на Одговори

  пуштете број на Т-Mobile

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: