Завршен апел за помош на Виктор Ангеловски

28

Да помогнеме, едно дете кое веќе 5 години нема среќно детство, да му овозможиме во иднина да има среќен живот како и сите негови врсници.

Виктор Ангеловски има 13 години.

Пред четири години го прегазил камион и сега има проблем и деформитет на нозете.

Првата операција помина успешно каде ногата по рендген снимките покажуваат дека е 7цм, а овде мерена покажува дека е 4 цм така што му фалат уште 4 цм кои ќе се добијат со втората операција.

После првата операција Виктор има подобрување, може да ги допре нозете една со друга и има повеќе виткање во коленото но со втората се надеваме дека се ќе се реши и ќе може да функционира како сите деца.10847054_1485037951716903_842650734_n

Контакт со семејството на 078208996

Првата операција на ногата на Виктор е веќе направена, сега е потребна и втората операција, целиот процес се состои од две операции. За втората се потребни  10000 евра, oд кои се собрани 8000 евра. Остануваат уште 2000 евра.

                       

Да помогнеме, едно дете да има среќен живот!

ДонациинаТ-Мобиле : 070143106

Жиро сметка за донации,

210501677631927

на име Кирил Ангеловски

НЛБ ТУТУНСКА БАНКА

treatment cost for Viktor Angelovski (1)

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.
Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: