Завршен апел за помош на Ведран Велиновски

13

Малиот Ведран Велиновски од Крива Паланка е детето кое многумина го прогласија за херој, откако беше објавено дека цели три часа се борел со студената вода и калта пред да го спаси неговиот татко. Тој со своите родители и помалиот брат се враќале од годишен одмор кога страшното невреме ги затекнало кај обиколницата во Скопје. За жал, во големата трагедија во саботата животите ги загубија неговата мајка Марина Велиновска и неговиот помал брат, шестгодишниот Јован.

Таткото, кој е професионален пожарникар, и храбриот Ведран по неколкучасовна борба со водената стихија успеале да ја избегнат кобната судбина.
Порталот Аберџија апелира до сите хумани граѓани да му помогнат финансиски на малиот Ведран, а тоа може да го сторите на следните трансакциски сметки

За донации од земјата
210 5017028237 97
НЛБ Банка АД Скопје
Ведран Велиновски

За донации од странство
Name: Vedran Velinovski
Address: Ratko Minev br.47 a Kriva Palanka
IBAN: MK07210501702823797
Bank name: NLB Banka AD Skopje
Bank address: Majka Tereza 1
Country: Macedonia
SWIFT: TUTUNMK22

 

Да му помогнеме на малиот Ведран Велиновски, кој во поплавите во Скопје ги изгуби своето братче и мајка.
Да му олесниме на ова семејство по големата трагедија која ги снајде.
Да бидеме луѓе!

Преземено од Аберџија .

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: