Завршен апел за помош на Томица Стојковиќ

1

Да подадеме рака, да спасиме еден детски живот! Времето е кратко, само ние можеме!
Томица Стојковиќ има само 12 години а веќе се соочува со тешкотиите на животот. Може да ги преброди само со наша помош! Боледува од акутна леукемија и треба итно да се оперира во Германија. Неговата влошена состојба налага да биде под постојан лекарски надзор, и затоа сега е сместен во болницата Филип II во Скопје.

Донации на следните броеви од мрежата на Т Мобиле 070 / 143 444 и мрежата на Вип 077 143 413
Ајде да покажеме колку се големи нашите срца!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

5 коментари

 1. Објавено од Milan Jovanovski, на Одговори

  Dodadete broevi za donacija i na drugi operatori

 2. Објавено од Meri Arsovska, на Одговори

  Vo sekoj moment ocekuvame da bidat odobreni i broevite od operatori VIP i ONE !

 3. Објавено од Frosina, на Одговори

  Dokolku se napravi donacija samo na brojot 143444 Vasata donacija odi za manastirot Sv.Jovan Bigorski, znaci mora da se bira brojot so prefiksot 070 za da se donira za Tomica

 4. Објавено од Kristina, на Одговори

  Tomiiiiii :((((

 5. Објавено од mile, на Одговори

  Apel
  Vo ovaa situacija najgolemiot del od `itelite na Makedonija ne mo`at
  sami daobezbedaat пари~ni sredstva za vakvi slu~ai.
  Za primer vo tekstot podolu e naveden slu~ajot so 12 годишниот Томица Стојковиќ од Куманово,
  При редовна анализа на крвта пред еден месец кај 12 годишниот Томица од Куманово била откриена акутна леукемија. По неколку дневниот престој на Детската клиника, Томица бил префрлен во кардиохирургијата Филип Втори. Таму 2 пати дневно прима крв и се бори со тешка форма на леукемија, која според лекарите многу брзо се шири. Поради компликации, Томица од пред неколку дена е во кома.

  „Имаше компликации, се појави крварење, па се појави и излив. Сега најголем проблем е со крвта. Секој ден носев, т.е. се уште носам јас како дедо. Секој ден носам по 12, 20 некогаш и по 30 единици крв“, објаснува дедото на Томица, Митко Тасевски.

  Откако Томица малку ќе закрепне, за најдоцна една недела мора да замине на операција во Берлин, Германија. Пресадувањето на коскена срж семејството Стојковиќ ќе го чини 230 илјади евра. Тие денеска добиле конзилијарно мислење од лекарите и допрва ќе бараат финансиска помош од Фондот за здравство, кој би требало да покрие 80% од трошоците.

  „Операцијата секој ни вели како се решивте, таа е скапа? Ние знаеме дека е скапа, ама кога станува збор за човечки живот – тогаш не е скапа“, додава дедото на Томица.

  Дедото на Томица вели дека им останало само да се надеваат и да веруваат во добрината на луѓето. На Томица освен пари, неопходна му е и крв од групата О+. Сите хумани граѓани можат да донираат по 100 денари на броевите за донации или неограничени средства на жиро сметката отворена во Стопанска Банка.

  Poraka do fimite i kompaniite.
  Uплатеte gi preostanatite230 илјади евра koj им недостасуваат на семејството Стојковиќ за да можат nivniot dvanaeset годишен Томица од Куманово. да го однесат на трансплантација на матични клетки i на коскена срж vo bолницата во Берлин, Германија.

  Uплатеtuvaweto napari~nite sredstva za ovoj slu~aj mo`e daq se izvede na
  slednata transakciona smetka.
  200-002036283259deponent na Stopanska banka- Куманово
  i preku mobilnite operatori
  070/143-444
  077/143-413

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: