Завршен апел за помош на Теодора Донакова

9

На младата Теодора Донакова и е дијагностицирана анемија алпластика.

Самата болест е многу опасна, и се смета дека дури 50% од лицата со оваа болест не преживуваат. Таа се јавува од непроизведувањето на крвни клетки поради неактивност на коскената срж.

Теодора треба да замине на лекување во Германија, Нинберг, и фондот го покрива лекувањето, но на семејството , во коешто е само еден вработен, им се потребни средства за пат и за смествање во период од два месеци во Нинберг, ГЕрманија  за еден родител.

Вкупната сумае околу 2500 евра.

Да подадеме рака, да пoмогнеме.

Уплата на трансакциска сметка :

на име на Теодора Донакова : 210-7000006178-32

во Тутунска Банка, со цел Донација за лекување.

Контакт со семесјтвото на телефон :

077655066

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: