Завршен апел за помош на Шкељќим Зимбери

7

Апелот е комплетно превземен од http://kumanovskimuabeti.mk/apel-za-pomosh-na-sedumgodishno-momche-za-lekuvan-e-vo-stranstvo/#

“Семејството на седумгодишниот Шкељќим Зимбери од с. Черкези, апелира за помош откако кај нивниот син е дијагностициран Osteosarcom – nos – intermediatede (карцином на коски).

Лекувањето на малиот Шкељќим побарува престој во болница во Виена, Австрија, и семејството мора да плати 120 000 евра, средства кои не е во можност само да ги покрие.

Оттука, се молат сите хумани граѓани да помогнат со свои средства во зависност од можностите.

Сметка за уплата на средства, како и телефонскиот број на родителите е прикажан подолу.”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: