Завршен апел за помош на семејството Рамадан од Охрид

3

Апелот е комплето превземен од www.ohrigani.com

“Без покрив над глава остана тричленото социјално семејсто од Охрид откако нивниот дом целосно се урна.

Во стариот објект кој попуштил и се разрушил од поројните дождови и снег. Неџат Рамадан,неговите две деца кои едното боледува од microcephaly болест 6 месеци живеат под кирија бидејќи трошната кука била опасна за живеење ,куќата се урнала во раните утрински часови на ден 01.02.2015 за среќа нема повредени и поголеми штети . Полицијата веднаш пристигнала на лице место и испратиле екипа за расчистување на патот каде се урнала куќа на улица Гоце Делчев.

Апелирам да ни помогне државата општината надлежните да ни изградат било каков објект каде би се сместиле со моите две болни деца , бидејќи имам само 8 200 денари примања кои државата ми ги дава за болните деца и не се доволни за опстанок а не да плакам и кирија вели Неџат Рамадан ( сите што сакаат да помогнат да донираат да се јават на телефонскиот број 071 811 892

Жиро сметка

200001869045074

на име Неџат Рамадан

на Стопанска Банка”

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: