Завршен апел за помош на семејството Јончевски од Скопје

8

Превземено од Хумана страна.

“Семејството Јончевски од населба Ѓорче Петров – Скопје има потреба од наша помош.

Да ја покажеме нашата хуманост и да им помогнеме.

Живеат во многу скромни и сиромашни услови. Станува збор за социјално загрозено семејство син Илчо (53години) и татко Богоја (83години).

Синот Илчо е невработен и се грижи за татко му Богоја кој е инвалид (и мора да има домашна нега). Живеат во многу тешки услови, најчесто немаат ни храна за целиот месец бидејќи таткото е инвалид и прима скапа терапија.

Во моментов им се најпотребни финансиски средства за дрва за огрев, храна, средства за хигиена и лекови. Да ги стоплиме оваа зима со скромна донација.

За таа цел Ве молиме доколку сте во можност да донирате на

жиро сметка: 200002930339437 – Стопанска банка, име и презиме : Богоја Јончевски

Доколку сакате да стапите во контакт со семејството може да ни се обратите на меил – humanastrana@yahoo.com или на Facebook страната Хумана страна, каде ќе Ви биде даден телефон.

ДА ЈА ПОКАЖЕМЕ ХУМАНАТА СТРАНА И ДА ПОМОГНЕМЕ”

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: