Завршен апел за помош на семејството Димитриевски од Куманово

21

 Четворочленото семејство Димитриевски од Куманово живеат во многу тешки услови во една соба од двоспратна куќа, без купатило..

Благородна и Драган се невработени и дојдени се до степен да не знаат како да го поминат денот. Драган многу ретко доаѓа до работа, во градежништво. Благородна има работено во оранжерија како сезонски работник. Двајцата имааат завршено средно образование. Благородна има завршено и дополнително курс за болничарка.


Најстрашното тек им престои. До зимата мораат да се иселат и не знаат каде ќе одат. Во овие моменти потребна им е храна, облека и средства за хигиена и домакинство за извесен период, но пред се сакаат да имаат можност да се вработат и да им овозможат среќно детство на двете прекрасни дечиња (Лука (4 год.) и Лара (1.5 год.). Потребни им се парични средства за да најдат покрив над глава. Црквата веќе ја вети својата помош, да помогнеме и ние!

Број на денарска сметка:
240147103079550 – Универзална Инвестициона Банка АД Скопје

Број на девизна сметка:

SWIFT UIBMMK22XXX
IBAN MK 07240147103079550
UNIVERZALNA INVESTICIONA BANKA
LARA DIMITRIEVSKA Kumanovo

Сите кои сакаат да им помогнат на овие луѓе, можат да ги контактираат на 076604970.

Ви благодариме на ХУМАНОСТА!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

3 коментари

  1. Објавено од Blagorodna Dimitrievska, на Одговори

    Vi blagodaram na site unapred za pomosta od srce vi blagodaram

  2. Објавено од petar, на Одговори

    kako da pratam obleka i takvi raboti duri od struga za kumanovo odgovorete ?

  3. Објавено од Blagorodna Dimitrievska, на Одговори

    Javi ni se ke ti objasnam kako mozes a ako imaat nekoj predlok od donacii moze i preku niv

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: