Завршен апел за помош на семејствата од опожарениот објект на некогашното Нервно одделение во Штип

4

Превземено од www.civitas.mk

На 1-ви јануаруи  е опажарено некогашното одделение на штипската Клиничка Болница каде што привремено се сместени 50 лица од кои 35 се дечиња и останаа без покрив над главата. Здружението Цивитас покренува акција  за настраданите семејства, сите хумани луѓе кои се во можност да донираат храна, ќебиња и облека можат да не контактираат на нашата официјална страница на Facebook ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100008425453203&fref=ts ) или на 078 238 666.

8896_606293809508397_1830932724456252302_n

10398972_606293336175111_5164430505821895156_n10154517_606293839508394_1965569474554360803_n

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: