Завршен апел за помош на Сара Станков

5

Апелот е превземен од ОВДЕ.

 

Почитувани пријатели,

Се спроведува хуманитарна акција за спасување на животот на малата Сара Станков. Сара има 7 години и боледува од тумор Глиобластом (GLIOBLASOMA MULTIFORME – grade IV). Од јануари 2014 до денес направени се четири хируршки интервенции (една во Софија, три во Скопје) но за жал битката за животот не е завршена.
Во овој момент лекувањето нема потреба да се продолжи надвор од Македонија, има се што е потребно во една од нашите приватни болници. Сепак потребни се финансиски средства за покривање на целиот процес.
Проценката е дека се потребни 30.000 – 40.000 евра.
Во рамките на Вашите можности, Вие можете да донирате со уплата на средства на донаторската сметка наведена во понатамошниот текст.

Teлефонски број на ВИП за донација -077143610

Телефонски број за донации од Т-Мобиле- 070143102

Да и помогнеме на Сара!

MKD Account:
Име: Сара Станков – донации
Адреса: бул. Партизански Одреди 153/1-52 Скопје
Жиро сметка: 210-7000006151-16
ЕМБГ: 2002007455151
Депонент на: НЛБ Тутунска Банка АД Скопје

Foreign value Account:
Name: Sara Stankov
Address: ul. Lihnida2/2-6 Skopje – Gjorce Petrov
IBAN CODE: MK07210501677971427
Bank name: NLB Tutunska banka AD Skopje
Bank address: Majka Tereza br. 1
Country: Makedonija
SWIFT: TUTNMK22


_____________________________________________

Dear friends,

Our litter friend Sara Stankov is fighting for her life and it’s time that we all together help her win this fight.
Sara is 7 years old, and is diagnosed with tumor GLIOBLASOMA MULTIFORME – grade IV. Since January 2014 she has been through 4 surgeries (one in Sofia, Bulgaria and 3 in Skopje), but unfortunately her battle for life continues.
At this point, there is no need for any interventions out of Macedonia, she has all the care she needs in one of the private hospitals here in Skopje. But for accomplishment of the process we need more funds that we hope we will rise with your help.
Estimated needed sum is 30.000-40.000 EUR.
Therefore we kindly ask you for your donations, as much as you can, according to the payment details below.

She needs us now more then ever!

_____________________________________________

MKD Account:
Име: Сара Станков – донации
Адреса: бул. Партизански Одреди 153/1-52 Скопје
Жиро сметка: 210-7000006151-16
ЕМБГ: 2002007455151
Депонент на: НЛБ Тутунска Банка АД Скопје

Foreign value Account:
Name: Sara Stankov
Address: ul. Lihnida2/2-6 Skopje – Gjorce Petrov
IBAN CODE: MK07210501677971427
Bank name: NLB Tutunska banka AD Skopje
Bank address: Majka Tereza br. 1
Country: Makedonija
SWIFT: TUTNMK22

Со почит, Горан Станков
Контакт: stankovmkd@gmail.com 
Моб: 071 264 399


Ние веруваме! We believe!
BiLiveStrong

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Објавено од alek, на Одговори

    zashto nemoze da se donira preku dadenite telefonski broevi ?

  2. Објавено од Nade, на Одговори

    Treba da ste korisnik na edna od mrezite koi obezbeduvaat telefonski broj, vo slucajot Vip ili T-Mobile

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: