Завршен апел за помош на Сара Шошевска

23

Сара има 14 години и веќе четврта година се лекува од meduloblastom (тумор на мозок). Сара е оперирана три пати во Скопје, но туморот не е целосно отстранет поради ризикот од големи оштетувања. Единствена опција во моментов е операција со гама нож, за што треба да замине во Аџибадем Истанбул или во Белград. Операцијата чини околу 8.000 евра, средства кои семејството не може да ги обезбеди.

Отворени се и донациски броеви:
За корисници на ВИП 143-463

Девизна сметка на име Ванчо Шошевски Стопанска Банка АД Скопје SWIFT KOD;STOBMK2X Број на сметка: MK07200002987626861

Денарска сметка на име Ванчо Шошевски Стопанска Банка АД Скопје Број на сметка: 200002083485205

Донации и преку: https://www.gofundme.com/d4tkbjgs

Сите заедно да и помогнеме на Сара да се избори до крај со болеста за да може да ужива во тинејџерските денови кои и претстојат.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: