Завршен апел за помош на Пеце Роговски

15
31 – годишниот битолчанец Пеце Роговски, пред околу една година беше опериран од туморозна творба т.е
Myxoid liposarcoma на лева глутеална регија на пластична хирургија, во државната болница во Скопје. После тоа беше опериран уште еднаш, а потоа следеше зрачна терапија.
Сето тоа се одвиваше во Скопје, а за тоа беа потребни многу финансиски средства, бидејќи траеше 7 месеци.
Пред неколку месеци му е дијагностицирана нова туморска творба на карлица заедно со спиналниот канал, поради што повторно беше во Скопје на зрачење и за тоа беа потрошени 120.000 денари.  Сега е потребна итна операција која според информациите ќе кошта околу 20.000 евра, а исто така потребни се и финансиски средства за дополнителни снимања и испитувања, како и патни трошоци, сместување.

bolen_vo_bitola

Имено Роговски е невработен и живее со својата самохрана мајка која исто така е невработена.
На следните линкови можете да ги видите извештаите од докторите и отпусните листи:
Извештај 1
Извештај 2
Донации на Телефонските броеви:
ВИП 077 – 143 – 610
T-Mobile 070143181
ONE 075143600
Сметка за донации во Македонија:
Роговски Пеце
290500007892819
ТТК Банка

Можност за донација на indiegogo.com

 Ве молиме да ја покажете вашата хуманост, за да спасиме млад живот!
Со вашето „малку“ да помогнеме на оние кој е напотребно!
 Споделете за да може да се рашири и да му помогнеме што побрзо!
 Превземено од: http://setaliste.com.mk

и

Канал 5

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: