Затворен апел за помош на Орнела Јордановска

31

Апелот е затворен. Орнела почивај во мир.

Дваесeтичетири годишната Орнела Јордановска од мај 2013 гидина ја започна борбата со дијагностициран Morbus Hodgkin-nodular sclerosis III-A, РАК НА ЛИМФНИ ЖЛЕЗДИ на клиниката за хематологија во Скопје.
Последниве две години беше изложена на тешки цитостатски кои за жал не беа доволни за нејзиното лекување.
Орнела треба ИТНО да започне терапија со лек Brentuxima кој моќе да биде набавен единствено од странство. Неопходни се пет тремани, од кои само еден чини 3.500, евра.
МОЛИМЕ ЗА ПОМОШ, ЗА ХУМАНОСТ!
ДОНИРАЈТЕ ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ЗА ДА И ПОМОГНЕТЕ НА МЛАДАТА ОРНЕЛА!

ДОНАЦИСКИ БРОЕВИ: 


Број за донации во Mакедонски Телеком 070 143 153

ОНЕ 075 143 222

ВИП 077 143 702


С-КА ВО КАПИТАЛ БАНКА:
      330100250570095  МКД- денарска
     330140250570093  ЕУР-девизна

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Објавено од Julijana Hocevar, на Одговори

    За Орнела, сакам да известам дека бројот на сметката не е валиден и неможе да се уплати. Сметката содржи еден број повеќе. Дали може тоа да се корегира?

  2. Објавено од jasmina, на Одговори

    Сега е во ред…

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: