Завршен апел за помош на опожареното семејство Костовски од Скопје

5

Откако пред една недела им изгоре во пожар домот во скопската наслеба Ѓорче Петров , семејството Костовски практично живее во едното сопче кое остана со каков-таков кров.

Куќата на Дејан Костовски, младо момче и неговиот болен татко, кој има пресрествата живеано 3 мозочни удари, е комплетно неприкладна за живеење. Сликите во прилог говорат за тоа.

Освен што останаа без својот дом, семесјтвото остана без никаква облека и храна. Целата покукнина  е опожарена, целата бела техника, тие себез купатило, ниту пак било какви грејни тела…

Птребна им е помош, пред се во градежен материјал за да ја обноват својата куќа и да си обезбедат покрив над главата, но освен тоа потребни им се храна, облека , средства за хигиена, покуќнина, апарати за домакинство, прибор за одржување на истото, ќебиња и мебел.

Потребна им е и финансиска помош.

Доколку некоја градежна фирма може да им обезбеди кров над главата или да им ја поправи куќата, ова семејство ќе бде доживотно благодарно.

Сите хумани граѓани кои сакаат да помогнат, можат да се јават кај Дејан Костовски, на телефон : 076798569

Koj може, нека им однесе материјална помош во продукти, облека, храна, бела техника, средства за хигиена, покуќнина и мебел.

Жиро сметка за помош на која може материјано да се помогне е:

200002834205162 на име Костовска Душанка, на Стопанска Банка.

ДА ПОКАЖЕМЕ ДЕКА СМЕ ЛУЃЕ!

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: