Завршен апел за помош на опожареното семејство Коларовски од Драчево

6

Превзмено од Алфа Тв

Семејната куќа на семејството Коларовски од скопската населба Драчево изгоре на 21 мај годинава.

Се што семејството создавало со години исчезна во неколку минути. Како причина се наведува електричната инсталација.

Висината на штетата првично се проценува на околу 10 000 евра. Семејството чија куќа настрада се уште е во шок. Велат дека се се случило многу брзо…
Додека не се поправи куќата, настраданото семејство ќе биде сместено кај роднини и пријатели. Помош веќе побарале од општината. Апелираат сите добронамерни луѓе кои се во можност да донираат средства на нивната жиро сметка со цел куќата што побрзо да се доведе во состојба да може во неа да се живее.
СМЕТКА ЗА ПОМОШ:
Влатко Коларовски
Жиро сметка: 200002481483092
Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: