Завршен апел за помош на Никола Вулетиќ

15

Јас, Горан Вулетиќ со адреса на живеалиште: ул. Иго Тричковиќ бр. 19/9, Куманово, родител на Никола Вулетиќ, ги молам сите хумани и добронамерни луѓе да донираат парични средства за лекување на мојот тринаесетгодишен син кој е сместен во болницата АџиБадем во Истанбул, Турција.
Имено, на 09.01.2014 година му е дијагностициран тумор на мал мозок (medulloblastoma). Поради сериозноста на дијагнозата, бидејќи се работи за тип на агресивен тумор, како и високиот ризик од негово понатамошно ширење, под итно е извршена операција во истоимената болница во Истанбул од страна на детскиот неврохирург проф. д-р Мемет Озек каде е успешно отстранет. Трошоците за операцијата, вклучувајќи ги сите медицински услуги направени во болницата, како и нашиот престој на мене и сопругата Даниела Вулетиќ беа покриени со сопствени средства во висина од 40.000 евра. Сега за негово понатамошно лекување т.е. хемотерапија и радиотерапија неопходни се средства во висина од 100.000 евра кои ние како родители не сме во можност да ги обезбедиме. Затоа ги молам сите хумани граѓани да донираат парични средства на долунаведената жиро сметка со цел да помогнат во негово излекување.
Жиро сметката на која ќе може да ги уплатите средствата:
300097024332971
Комерцијална банка АД Скопје
на име Никола Вулетиќ
Полномошник: Горан Вулетиќ
Адреса на живеалиште: ул. Тричковиќ бр. 19/9 1300 Куманово
Мобилен телефон 070-424-023
Голема благодарност до сите.

Со почит,
Горан Вулетиќ

 

АКТИВЕН ДОНАЦИСКИ БРОЈ НА Т-МОБИЛЕ 070-143-115

АКТИВЕН ДОНАЦИСКИ БРОЈ НА ВИП 077-143-133

 


Извор

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: