Завршен апел за помош на Наташа Николоска од Прилеп

0

НАТАША НИКОЛОСКА од Прилеп има 6 и пол години. Поради болест на CNS “Encephalopatiya chronika’epi foc. et mioklonika, h.l dex, R

PM. hipoton. gen” сеуште неможе сама да оди и да зборува…

По двомесечен престој во детската клиника во Скопје и критичната  здравствена состојба низ која помина, сега се наоѓаме пред уште поголем предизвик. Благодарејќи на Големата хуманост на лице од Германија со чија помош ги добивме лековите со кои нашата ќерка се стабилизира, во иднина треба сами приватно да ги набавуваме, кои за еден месец чинат 800 евра. Бидејќи овие лекови не се на позитивната листа на фондот, а рефундирањето на паричните средства е неизвесно (средства со програмата за ретки болести не се доделени за оваа болест!!!) имаме резерва за само еден месец. Што понатаму? Зарем толку е безвреден детскиот живот во нашава држава? Жалосно. Единствената надеж ни останува вашата ХУМАНОСТ, молиме до сите добри и хумани луѓе, фирми, организации, здруженија, кои се во можност на било каков начин да ни помогнат, ЗАЕДНО да и помогнеме на НАТАША, како и сите други деца да ги оствари сите свои детски соништа.

На телефонските броеви 077/143-610 (само од мрежата на ВИП) и 070/143-107 (само од мрежата на Т-Мобиле) со едно вртење можете да донирате 100 денари.

ДЕНАРСКА СМЕТКА:

НАТАША НИКОЛОСКА       Ж.С. 200001686669069

ДЕВИЗНА СМЕТКА:

NATASA NIKOLOSKA

Ul,,Debarca” br.63 7500 Prilep Macedonia

SWIFT KOD:  STOBMK 2X

IBAN :  MK07200002283668082

STOPANSKA  BANKA AD  SKOPJE

ОДНАПРЕД, ОД СРЦЕ ВИ БЛАГОДАРИМЕ!

 

 

СЛАВИЦА И САШО НИКОЛОСКИ  УЛ,,ДЕБАРЦА, Бр.63  7500 Прилеп  Р.Македонија

КОНТАКТ: E-mail sasho.nikoloski@yahoo.com ТЕЛ. 076-603-198 ; 078-489-714

———–
Претходни апели: тука и тука.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

9 коментари

 1. Објавено од Жарко Велковски, на Одговори

  Дајте ако сте во можност мобилен телефон и од другите оператори за да се донираат средства

 2. Објавено од MARGICA, на Одговори

  ne vidov broj na tmobile

 3. Објавено од Сашо Николоски, на Одговори

  Т-МОБИЛЕ
  тел.број за ДОНАЦИИ

  070-143-107

  Само од мрежата на т-мобиле со едно вртење можите да донирате 100 денари за набавка на лекарства за НАТАША

 4. Објавено од ana, на Одговори

  a na koj broj moze da se donira od stranstvo-italija

 5. Објавено од Сашо Николоски, на Одговори

  Donacii za site humani lica od stranstvo mozat da uplatat na posebno otvorenata devizna smetka
  NATASA NIKOLOSKA
  Ul,,Debarca” br.63 7500 Prilep Macedonia

  SWIFT KOD: STOBMK 2X

  IBAN : MK07200002283668082

  STOPANSKA BANKA AD SKOPJE

 6. Објавено од кико, на Одговори

  dali seuste mozi da se donira na ziro smetkata ?! cekam odgvor pobrzo

 7. Објавено од saso, на Одговори

  А П Е Л З А П О М О Ш
  НАТАША НИКОЛОСКА од Прилеп има 7 и пол години. Поради болест на централниот нервен систем CNS “Encephalopatiya chronika’epi foc. et mioklonika, h.l dex, RPM. hipoton. gen” сеуште неможе сама да оди и да зборува…
  По двомесечен престој во детската клиника во Скопје и критичната здравствена состојба низ која поминува, сега се наоѓаме пред уште поголем предизвик. Благодарејќи на Големата хуманост на лице од Германија со чија помош ги добивме лековите STIRIPENTOL(diacоmit);FRISIUM;SABRIL;KEPPRA со кои нашата ќерка се стабилизира, во иднина треба сами приватно да ги набавуваме, кои за еден месец чинат над 1000 евра. Бидејќи овие лекови не се на позитивната листа на фондот, а рефундирањето на паричните средства е неизвесно (средства со програмата за ретки болести не се доделени за оваа болест!!!) имаме резерва за само еден месец.
  Единствената надеж ни останува вашата ХУМАНОСТ,почитувани сограѓани, молиме до сите добри и хумани луѓе, фирми, организации, здруженија, кои се во можност финансиски или на било каков начин да ни помогнат, ЗАЕДНО да и помогнеме на НАТАША, како и сите други деца да ги оствари сите свои детски соништа.
  НАТАША НИКОЛОСКА Ж.С. 200001686669069 (за уплата на парични средства во Македонија)
  NATASA NIKOLOSKA Ul,,Debarca” br.63 7500 Prilep Macedonia
  SWIFT KOD: STOBMK 2X
  IBAN : MK07200002283668082
  STOPANSKA BANKA AD SKOPJE (за уплата на девизни средства) ОДНАПРЕД, ОД СРЦЕ ВИ БЛАГОДАРИМЕ! СЛАВИЦА И САШО НИКОЛОСКИ УЛ,,ДЕБАРЦА, Бр.63 7500 Прилеп КОНТАКТ: E-mail nikoloski.sasho@yahoo.com ТЕЛ. 048-416-352 ; 076-603-198

 8. Pingback: Апел за помош на малата Наташа Николоска од Прилеп | Донации

 9. Pingback: Апел за помош на малата Наташа Николоска од Прилеп | Донации

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: