Завршен апел за помош на Мирчо и Симона Делиовски

5

Превземено од: http://www.ringeraja.mk/statija/apel-za-pomosh-na-mircho-i-simona-deliovski_4898.html

Мирчо Делиовски е роден на ден 13.10.2006 од мајка Лимонка и татко Аце Делиовски со место на живеење во с.Банско 192, како дете со комбинирани пречки во развојот.

Вид и степен на физичка попреченост: Dg. Enchepalopatia chr. Sy epilicticum simptomatica Sy pyramidale RPM

Лице со значително забавен ментален и психомоторен развој.

Симона Делиовска е родена на ден 13.1.2014 година од мајка Лимонка и татко Аце Делиовски со место на живеење во с.Банско 192.

Dg. Epilepcija

Dg. Encefalopatia

Заостанување во психомоторниот развој.

Мајката и таткото се невработени.

Во прилог е комплетна медицинска документација, која се објавува на барање на мајката Лимонка. (можете да ја видете документацијата со посета на линкот од каде е превземен апелот)

Мајката ве моли за помош за рехабилитација на децата во Охрид.

Жиро сметка:

Тутунска Банка

210501666700997

на име Лимонка Делиовска

Ве молиме споделете.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: