Завршен апел за помош на Мартина Стојковска

10

*Aпелот е завршен, Мартина доби одобрување од Фондот за Здравство за покривање на потребнит средства за операција.

Мартина Стојковска е 12 годишно девојче од Струмица кај која е откриена „сколиоза“ и е потребна хирушка интервенција во Турција,  односно операција на р’бетниот мозок, која чини близу 40.000 евра.

Семејството апелира до сите хумани граѓани, доколку сте во можност да помогнете на било кој начин.

Ве молам да и помогнеме на Мартина да ги собере потребните средства за операцијата која е потребна што побргу!

За сега може да се донираат парични средства преку жиро сметка во

НЛБ „Тутунска Банка“

број: 210-501683253756

Преку мобилниот оператор ОНЕ на: 075/076 143-150
Прекумобилниот оператор ВИП на: 077/ 143-144.
Преку мобилниот оператор Т-Мобиле на: 070/ 143-121

Ви благодариме хумани луѓе! <3

***апелот е завршен по решението на Фондот за Здравство за покривање на средствата

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

4 коментари

 1. Објавено од Ana, на Одговори

  Martina
  Stojkoska is 12 years old girl from Strumica (Macedonia) She have
  Scoliosis, in more than 75 degree curve and she will need surgery to
  restore normal posture. That is crippling her for all life unless
  something is done.
  Begining of january 2015 is approved one surgery
  in Turkey if its possible to collect all the money. That surgery will
  cost 40,000.00 EUR = 49,136.00 USD plus the ticket for her and her mom
  to go there.
  Her family can’t pay that big amount of money, so they
  are asking for everyone help to give a donation for their beautiful girl
  to get a normal live.
  Here are all the required information for Martina and the bank account where you can donate directly to her account:
  Name/Surname: MARTINA STOJKOVSKA
  Address : ul. JANKO CVETINOV br.57/2-7
  2400 STRUMICA
  MAKEDONIJA/ MACEDONIA
  IBAN Code: MK07210501683253756
  SWIFT : TUTNMK22
  BANK DETAILS
  Bank Name: NLB TUTUNSKA BANKA A.D.
  SKOPJE
  Bank address: MAJKA TEREZA br.1 ,
  1000 SKOPJE
  Country : MAKEDONIJA/ MACEDONIA

 2. Објавено од Ana, на Одговори

  Конечно се доби број за донации преку Т Мобиле! Од сега можете да донирате и сите оние кои сте на мрежата на Т Мобиле на телефонскиот број 070-143 121! Ви благодариме добри луѓе!

 3. Објавено од Ana, на Одговори

  Уметност на аукција за помош на Марина Стојановска http://www.donacii.mk/humanitarni-nastani/umetnost-na-aukcija-za-pomosh-na-marina-stojanovska/

 4. Објавено од Ana, на Одговори

  Со музика до хуманост….на 15 ти Јануари Четврток во кафе бар Селект – Струмица ќе биде организирана хуманитарна забава каде што ќе може да се забавувате со неколку бендови, а воедно да помогнете и донирате за операцијата на Мартина. Бидете таму! …ќе има одлична свирка и прекрасно дружење! Ви благодариме! http://www.donacii.mk/humanitarni-nastani/humanitarna-zabava-za-martina-stojkovska-vo-selekt-strumica/

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: