Завршен апел за помош на Марјан Вељановски

16

 

Да спасиме еден татко, да спасиме едно семејство!

31- годишниот Марјан Вељаноски, татко на две малолетни деца, боледува од тешка болест, рак на кожата со дијагноза St.post oper.pp melanoma malignum reg.femoralis l.dex. St.post interf. Th.за чие лекување е неопходен лекот Vemurafenib (Zelboraf) за кој месечно се потребни 8000 евра.

Од општинскиот Црвен крст упатуваат апел до граѓаните, доколку имаат сознанија дали овој лек е на позитивната листа во земјите од регионот да се обратат во просториите на охридскиот Црвен крст или на телефонскиот број 046/262 706.

 

Tелефонски број за донации на  ОНЕ 075143424

Телефонски број за донации на Т-Мобиле: 070143116

Можат и да донираат на отворената жиро сметка: 530- 5000121483- 34

Депонент : Охридска банка А.Д. Охрид
Назнака: За лекување на Марјан Вељаноски 

На име на Марјан Вељаноски

Адреса : Ул, РајдоцаНовичиќ бр.356,Охрид

Контакт телефон на Марјан : 071272021

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: