Завршен апел за помош на малиот Пантелије

1

Малиот Пантелије е од Штип и е на возраст од осум и пол годинки.Роден е на 24.06.2003год и претставува најголема и единствена радост и среќа на неговите родители.

Но за жал оваа нивна радост и среќа траела премногу кратко.

Имено,малиот Пнтелије на 18 месеци од неговата возраст започнува да го менува  своето однесувањето.Од среќно и весело дете почнува да покажува знаци на срамежливост, се повлекувал во себе а  во следните месеци започнува да го губи и говорот.

Однесен на клиника во Скопје, каде што по долго обсервирање на родителите им е кажано дека нивниот син Пантелије има форма на однесување од АУТИСТИЧНИОТ СПЕКТАР И АЛАЛИЈА.Од овој момент запчнува голготата за спас на малиот Пантелије. Не постојат зборови да се опише болката и страдањето на неговите родители.

Единствениот спас за нивниот син ја наоѓаат во клиниката  Medistem во Панама за трансплатација на матични клетки

Контактот со  клиниката во Панама е остварен, пополнети се сите апликации и фромулари, извршени се сите евалуации за изведување на третманот врз Пантелије, само е потребно обзбедување на средства и тренсплантацијата може да се изврши веднаш.

Цената на трансплатацијата на матични клетки во клиниката Medistem од Панама ознесува 15.250 американски долари, плус некои додадени трошоци околу самиот зафат.

Значу вкупната сума на средсва која е потребна за трансплантација на матични клетки во овој институт е 20.000 американски долари.

Затоа Ние администраторите во име на неговите родители ја креиравме ова група се со цел да им помогнеме нивниот на Пантелије да продлжи со среќно детсво.

За оваа намена, мобилните оператори VIP и T-MOBILE веке обезбедиja број за донирање а исто така и ШПАРКАСЕ БАНКА..

 

Со секој повик кон

VIP 077-143-771

T-MOBILE 070-143-104

донирате 100 ден

 

Ж-ка 250-0040003379-23

Дознака : За лекување на Пантелије

ШПАРКАСЕ БАНКА-Македонија

 

ДЕВИЗНА СМЕТКА ЗА ДОНАЦИИ ОД СТРАНСТВО

ACCOUNT WITH INSTITUTION/BENEFICIARY BANK:

SWIFT-BIC: INSBMK22

NAME: SPARKASSE BANK, MACEDONIA AD SKOPJE

CITY/COUNTRY: SKOPJE MACEDONIA

BENEFICIARY:

NAME: PANTELIJE RADOJEV

IBAN: MK07250042220034744

ADRESS: VELJKO VLAKOVIKJ NO. 6/8

STIP, R. MACEDONIA

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: