Завршен апел за помош на малиот Михаил Јолески

20

 

 

Да помогнеме, да подадеме рака, да спасиме едно дете.

На четитригодишниот Михаил Јолески од Кичево дијагностицирана му е тешка хронична аномалија на бубрезите, поточно лев бубрег со многу ниска функција и десен бубрег огормен, со дилантација (проширен) со стеноза на мочен утерис.

За неговото лекување потребни се 10.000 евра, сума која неговото семејство не може да ја обезбеди. Родителите мора претходно да ја обезбедат сумата која е потребна.за операцијата да биде реализирана. Доколку не се собере сумата, операцијата ке се реализира кога истата ќе се собере. А ИТНО Е!

Едно дете чека на нас. Да може да има и тоа детство какво што секое дете може да има.

Насмевката на Михаил е бесценета. Да му дадеме можност на ова сонце да се смее постојано.

Семејството замолува, кој може и сака да помогне, да помогне со донација на

210-5016883338-40 на НЛБ ТУТУНКА БАНКА.

Tелефонски броеви за донации 

Т-Мобиле 070143117

VIP 077 143-110

 ONE 075 143- 150

***апелот е завршен по успешната операција

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

4 коментари

  1. Pingback: Апел за помош на Михаил Јолески од Кичево | CIVITAS

  2. Објавено од asfdsd, на Одговори

    Пишува дека операцијата е закажана на 29ти мај, а ова е објавено на 28ми..

  3. Објавено од Саша Димитриева Симитчиев, на Одговори

    ne sobraa dovolno pari, pa sega e prezakazana operacijata za na o5.06

  4. Објавено од aleksandar, на Одговори

    Operacijata e otkazana od sistina zaradi specificnosta i tezinata na istata …..sega istata ke se odviva vo belgrad naknadno ke se znae terminot. A sredstvata uste malku ne se dosobrani

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: