Завршен апел за помош на малиот Јован Илиевски

8

Малиот Jован Илиевски од Битола е деветмесечно бебенце кое боледува од ретинопатија и глауком констатитано е дека е неопходна операција на обете очи, во спротивно ќе настане слепило.

Обете операции со вкл. прегледи и понатамошен третман ќе чинат 3.000 Евра и се закажани во приватна клиника ,,Пентаграм,, во Софија, која е единствена на Балканот која се нафаќа на бебе да врши оперативен зафат, сепак и најевтина во цела Европа.

На 20 април е закажана првата операција на едното око, а после 1 месец и на другото.

Ги замолуваме сите хумени луѓе кои можат да излезат во пресрет барем со мала парична помош да  уплатат на сметка во

Стопанска Банка АД Скопје 200002854481848

на име Јован Илиевски

или пак својата хуманост да ја покажат  во Биро за Преводи ,,Лексика,, спроти Јавор во Битола, каде има и кутија за помош на малиот Јован.

ДОНАЦИИ НА 

VIP – 077 143 250
T-mobile- 070 143 112
ONE- 075 143 401

КОНТАКТ СО ТАТКОТО МАРИЈАН ИЛИЕВСИ може да се оствари на 075842055.

Хуманоста е најсилната одлика на секој човек. Да помогнеме , сите кои можеме.

Превземено од https://www.facebook.com/nikola.avramovski?fref=ts

***апелот е завршен по успешната операција

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Pingback: Помош на малиот Јован Илиевски | Studentify.mk

  2. Објавено од <3, на Одговори

    ako moze aktivirajte telefonski broevi za donacija

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: