Завршен апел за помош на малиот Андреј Стојановски

5

 На малиот Андреј Стојановски, роден 01.08.2002 година, му е дијагностицирана ретка болест RETINITIS PIGMENTOZA, позната како „кокошкино слепило“. Кај нас и околните држави нема можност за нејзино лекување, а нејзиното прогресирање би довело до слепило. Единствена можност за лекување на болеста е институтот во Канада Wellspring clinic, но само едно одење до таму чини околу 10.000 ЕУР. Веќе еднаш е посетен центарот и забележано е видливо подобрување. Бидејќи институтот треба повеќепати да се посети, потребни се финансии кои семејството не е во можност целосно да ги обезбеди.

Телефонски броеви за донации:
070/143-115 (Т-Мобиле)

Трансакциска сметка 300007088506575.

Неговото семејство изразува благодарност за сите што ќе изразат помош. Контакт со семејството 075/612-252.

 

______________________

Претходен апел овде

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: