Завршен апел за помош на малата Наташа Николоска од Прилеп

1

Наташа Николоска од Прилеп има 7 и пол години. Поради болест на централниот нервен систем CNS “Encephalopatiya chronika’epi foc. et mioklonika, h.l dex, RPM. hipoton. gen” сеуште неможе сама да оди и да зборува…

По двомесечен престој во детската клиника во Скопје и критичната здравствена состојба низ која поминува, сега се наоѓаме пред уште поголем предизвик. Благодарејќи на Големата хуманост на лице од Германија со чија помош ги добивме лековите STIRIPENTOL (diacоmit); FRISIUM; SABRIL; KEPPRA со кои нашата ќерка се стабилизира, во иднина треба сами приватно да ги набавуваме, кои за еден месец чинат над 1.000 евра. Бидејќи овие лекови не се на позитивната листа на фондот, а рефундирањето на паричните средства е неизвесно (средства со програмата за ретки болести не се доделени за оваа болест!!!) имаме резерва за само еден месец.

Единствената надеж ни останува вашата ХУМАНОСТ, почитувани сограѓани, молиме до сите добри и хумани луѓе, фирми, организации, здруженија, кои се во можност финансиски или на било каков начин да ни помогнат, ЗАЕДНО да и помогнеме на НАТАША, како и сите други деца да ги оствари сите свои детски соништа.

Трансакциска сметка за уплата на парични средства од Македонија:
НАТАША НИКОЛОСКА 200001686669069

Девизна сметка за уплата на парични средства од странство:
NATASA NIKOLOSKA Ul,,Debarca” br.63 7500 Prilep Macedonia
SWIFT KOD: STOBMK 2X
IBAN : MK07200002283668082
STOPANSKA BANKA AD SKOPJE

ОДНАПРЕД, ОД СРЦЕ ВИ БЛАГОДАРИМЕ!

СЛАВИЦА И САШО НИКОЛОСКИ

Ул. “ДЕБАРЦА” Бр.63

7500 Прилеп

КОНТАКТ: E-mail nikoloski.sasho@yahoo.com

ТЕЛ. 048-416-352 ; 076-603-198

 

————-

Извор

Претходни апели: тука и тука.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

2 коментари

  1. Објавено од Sonja, на Одговори

    Objavete broevi od mobilni operatori.

  2. Објавено од maja, на Одговори

    Objavete broevi,dusicka i posakuvam se najdobro,da i se podobri situacijata sto e mozno povekje! 🙁 :*

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: