Завршен апел за помош на мајката Рахилка од Село Сарај, Струмичко

4

Превземено од http://www.kanal5.com.mk/.

Ве молиме целиот прилог да се погледне на сајтот на Канал 5

Mајката Рахилка е самохрана мајка на Михаил, кој боледува од рак на простатата, нема бубрег и мочен меур.

Михаил е сместен на Скопските клиники, а Рахилка живее во струмичкото село Сарај, сама во трошна куќа, со примања од само 1200 денари социјална помош. Куќата пред месец дена го изгубила таванот, мајката сама импровизирала таван од кал и прачки.

Оваа жена живее на раб на егзистенција и моли за помош од хуманите граѓани, со цел да може да живее нормален живот и на своето дете да му обезбеди ист таков. Таа дури нема ни средства да го донесе дома своето дете за викенд.

Да им помогнеме на овие луѓе да го живеат животот каков што доликува на секоj човек.

Материјална помош може да се уплати на :

Жиро сметка :

Untitled

 

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: