Завршен апел за помош на Маја Велјановска

14

Преземено од fokus.mk

На новинарката Маја Велјановска, која што боледува од канцер на коските и е потребна помошта од хуманите луѓе. За лекувањето на клиниката Герсон во Унгарија, на Велјановска и се потребни 15.000 евра, средства кои што самата не е во состојба да ги обезбеди.

Голем број новинари, нејзини поранешни колеги и фоторепортери покренаа неколку хуманитарни акции, на кои што со продажба на нивни фотографии и се помага на Маја, која што е мајка на две ќерки и сопруга, а пред се голем борец кому што во моментот треба да му се подаде рака.

 

Сите кои што сакаат да и помогнат на четириесет и три годишната Маја, можат да донираат на следната жиро сметка:

 210 700000633061 Тутунска банка, за Маја Велјановска, со назнака донација.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: