Завршен апел за помош на Кирил Пеев

22

Почитувани, 

На нашиот син Кирил, на 10 месечна возраст му беше дијагностициран цистичен тумор на мозок. По отстранувањето на туморот на 02.09.2015 во Универзитетската клиника во Charite во Берлин, Германија, беше констатирано дека се работи за исклучително редок тип на малиген тумор на мозок (примарен недиференциран сарком). За да се спречи понатамошното ширење на овој брзорастечки тумор, потребна е итна хемотерапија. Заради возраста, неопходно е оградување на интратекална пумпа и примање на хемостатиците директно во мозокот.

Вградувањето на интратекална пумпа и и циклусите на примање хемостатиците ќе се извршат во истата клиника каде што беше опериран  Кирил, Универзитетска клиника Charite во Берлин, Германија.

Имајќи во предвид дека севкупната терапија чини 150 000 евра, Ве молиме за било каква парична помош со што би му пружиле шанса за живот на нашиот син.

Телефонски број за донации за корисници на

Македонски Телеком 070 143 107

Телефонски број за донации за корисници на ВИП 077143404

Телефонски број за донации за корисници на ОНЕ 075 143 075

Средствата може да ги донирате на следнава сметка:
Комерцијална банка
Број на сметка: 300001000023864
Назив: КИРИЛ ПЕЕВ СКОПЈЕ – ХУМАНИТАРНА СМЕТКА
Даночен број: 2410014450050

Сметка за донации од странство:
NAME: KIRIL PEEV
BIC:KOBSMK2X
IBAN:MK07300307062856559
Address:Frankiln Ruzvelt 8/1-2 Skopje

Маја и Александар Пееви

контакт со семејството : 078257287

peevi

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.
Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: