Завршен апел за помош на Кирил Митрески

7

Да му помогнеме сите на Кирил. Кирил беше успешно опериран во Турција, но сеуште се потребни средства за лекување и опоравување од операцијата.

Телефонски броеви за донации:

Телеком – 070/143- 153

ВИП – 077/143-462

ОНЕ – 075/143-462

Превземено од Факултети

“Кирил е единаесетмесечно среќно бебе кое сака да си игра со неговите играчки и да го гледа омилениот цртан Фиксики. Тој е прво и единствено дете на неговите родители Горан и Марија и е нивна најголема радост. За жал, на Кирил неодамна му е дијагностициран тумор на мозокот, односно rhabdomyosarcoma, редок вид на рак во примарниот мозок. За понатамошно лекување, Кирил треба да биде однесен во Тел Авив, Израел за операција на примарниот мозок за да се третира тумор. Родителите на Кирил имаат многу ограничени средства и имот и истите ги заложуваат во борбата за Кирил, но нивните средства се далеку од доволни. Третманот за Кирил изнесува околу 80.000 долари.

Со цел да се му се помогне на малиот Кирил, охридскиот музичар Јован Куциновски на својот Фејсбук профил ги повика сите хумани граѓани да му се придружат на неговата улична свирка на градскиот плоштад и со тоа да придонесат да се соберат што повеќе средства за лекувањето.

Денарска сметка за донации

Кирил Митрески
370006305464561
deponent na Eurostandard banka AD Skopje

Девизна сметка за донации

KIRIL MITRESKI
IBAN CODE: MK07370006505464302
BANK NAME: EUROSTANDARD BANK AD SKOPJE
SWIFT CODE: ESWBMK22

https://www.generosity.com/medical-fundraising/kiril-s-fight-against-cancer

Средства може да донирате и на следниот линк:

https://www.gofundme.com/6gn69yxy

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: