Завршен апел за помош на Јане Велковски

1

Малиот 19 месечен, Јане велковски боледува од Спинална Мускулна Атрофија и потребно е да замине на лекување во Мај, во болница за трансплантација на матични клетки во Германија. Доколку хуманите луѓе не му помогнат на малиот Јане, да се соберат 10.000 евра за оваа интервенција, влошениот развој на оваа дегенеративна болест, за последица може да предизвика траен инвалидитет и Јане да има потреба од инвалидска количка. Родителите Деница и Ѓорѓи Велковски, упатуваат апел за донирање на 100 денари, преку повикот на броевите на мобилните оператори:

Т-Мобиле 070 143 183 – ВИП 077 143 183 – ОНЕ 075 143 700

Отворена е и донаторска жиро-сметка на име:

Јане Велковски Скопје

Жиро с-ка во Комерцијална банка:

С-ка бр.: 300001000020663

———

Извор: Оглас во дневен весник

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: