Завршен апел за помош на Иван Стојанов

23

Иван Стојанов од Штип има речиси комплетен прекин на нервните патишта на р’бетниот мозок како последица од операција на циста на вратот, со дијагноза Quadriparesis.
Има 24 години и е неподвижен, но современата медицина денес му нуди втора шанса.
Докторите од Кина му дадоа надеж дека со трансплатација на матични клетки ќе може повторно самостојно да се движи.
За неговото лекување во Wu Stem Cells Medical Center (центар за матични клетки во Пекинг) Кина се потребни 26 000 евра.

Иван веќе  има собрано 20000 евра, му недостасуваат уште 6000 евра.
Нашата хуманост е негова надеж да застани на свои нозе.

 

Донации за Иван:
Тутунска банка
Трансакциона сметка:
210700000616959

 

Девизна сметка:

Name/Surname IVAN STOJANOV
Adress: PANCE KARAGJOZOV BR 19B STIP
IBAN Code MK07210501679593558

Bank Name NLB TUTUNSKA BANKA A.D. SKOPJE
Bank Adress Majka Tereza br. 1
Country MAKEDONIJA
SWIFT TUTNMK22

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

6 коментари

 1. Pingback: Да бидеме хумани – апел за помош на младиот Иван Стојанов! | FAKTOR

 2. Објавено од Иван Стојанов, на Одговори

  Name/Surname IVAN STOJANOV
  Adress: PANCE KARAGJOZOV BR 19B STIP
  IBAN Code MK07210501679593558

  Bank Name NLB TUTUNSKA BANKA A.D. SKOPJE
  Bank Adress Majka Tereza br. 1
  Country MAKEDONIJA
  SWIFT TUTNMK22

 3. Pingback: “Недела на Хуманоста” во скопските кафе-барови « Хуманост Без Граници

 4. Pingback: “Недела на Хуманоста” во скопските кафе-барови | Донации

 5. Pingback: Момчиња од Велес со прекрасен гест на хуманост | Мали Дела на Добрина

 6. Објавено од Dejan, на Одговори

  Ve molam broj za kontakt.

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: