Завршен апел за помош на Христијан Тодоровски

30

Почитувани пријатели

ве замолуваме за помош на малечкиот Христијан Тодоровски кој има само 10 месеци. Од почетокот на неговиот живот па се до денес тој е во болница без поставена дијагноза. По прегледите кои се вршени во Словенија е утврдено дека има (FHLH) Familial hemophagocytic lymphohistiocytosis, но без сигурна дијагноза….

Моментално детенцето е на онколошкото оделение во Клиниката за Детски Болести во Скопје каде прима терапија со цитостатици, но неговата состојба се влошува од ден на ден.

За да се постави точната дијагноза детето мора итно да се транспортира во Германија, во Хамбург, која има добар протокол за Хистоцитоза, но целото лекување, испитување и транспорт се на трошок на родителите.

Затоа, да помогнеме!

ONE 075 143 777 (само за корисниците на ONE)
VIP 077 143 778 (само за корисниците на VIP)
Т-Mobile 070 143 173 (само за корисниците на Т-Мобиле)

Жиро сметка во Тутунска Банка
Донација за Христијан Тодоровски
2107000006012-45

За лица од странски земји кои сакаат да помогнат:
NAME: HRISTIJAN TODOROVSKI
IBAN: MK07210501660777595
Bank Details: NLB TUTUNSKA BANKA AD SKOPJE
Bank Address: Vodnjanska Br1
Country: MACEDONIA
SWIFT: TUTNMK22 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

30 коментари

 1. Објавено од marijana stankovska, на Одговори

  nie doniravme hristijan sto pobrgu da ozdravis so sreka

 2. Објавено од Marija Arsovska, на Одговори

  Сите дониравме срце мало! Побрзо да оздравиш и секогаш да се смееш…

 3. Објавено од ne e bitno, на Одговори

  da mi kaze nekoj dali treba da se napise nesto kako poraka na primer za broevite so se za donacii

 4. Објавено од gsagsaasgasassa, на Одговори

  Izdrzhi Hristijan!Verba vo Bog!

 5. Објавено од gsagassaagags, на Одговори

  Izdrzhi Hristijan!Verba vo Bog!

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: