Завршен апел за помош на Евица Бојаџиева

25

Драги пријатели

м-р, д-р Евица Бојаџиева, 34 години е мајка на две малолетни деца и боледува од еден од најретките и најагресивни карциноми на црниот дроб Cholangiocarcinoma. Сите напори за евентуален оперативен третман во специјализираните центри во Словенија, Германија и Италија беа неуспешни поради инвазивноста на болеста. Единствен третман беше само хемотерапија која Евица ја прима веќе две години и кон која во последните месеци се јави резистенција и прогресија на болеста.
Единствена болница која го прифати нејзиното понатамошно лекување е RENKANG HOSPITAL, во DONG GUAN Кина. Третманот кој го нудат е одобрен од FDA од 1970г и успешно се користи до денес. Се работи за комбинирана терапија која вклучува SPDT (SONO-PHOTODYNAMIC ТHERAPY), Ozon therapy, Interventional therapy ( MMC, THP, and P53 ) и традиционална хербална кинеска терапија.
Цената на целокупниот третман кој овозможува продолжување на животниот век и подобар квалитет на живот изнесува 120000$.
Се молат сите хумани луѓе во рамките на своите можности да донираат преку мобилните оператори ( цената изнесува 100 ден од повик) или на жиро сметка. Доколку некој не е во можност да донира доволно е да ја сподели страницата со своите пријатели.

Телефонски број за донации од ONE е 075 143-200

Телефонски број за донации од T-Mobile 070 143-108

Телефонски број за донации од VIP 077 143-702

Жиро сметка за донации од Македонија:300081000001453 
Комерцијална банка АД Скопје
Дознака: Eвица Бојаџиева-хуманитарна сметка

Жиро сметка за донации од странство:
BENEFICIARY:
Name and Surname: Evica Bojadzieva
Address: Sutjeska 48/1 SHTIP мкд
Acc.no: 0230701152013
IBAN: MK07300307011520182

BENEFICIARY’s BANK:
Komercijalna banka AD Skopje
Ul. Orce Nikolov br.3, 1000 Skopje, Macedonia
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XSTB

ДА И ПОМОГНЕМЕ НА ЕВИЦА ДА СЕ ОСТВАРИ ПРВО КАКО МАЈКА , А ПОТОА НА СЕКОЕ ДРУГО ПОЛЕ

БЛАГОДАРИМЕ

Фб страна за Помош на Евица Бојаџиева


Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

8 коментари

 1. Објавено од Irena Jovanova, на Одговори

  jas sum korisnik na t-mobile i so ogled deka e navedeno deka moze da se donira od mobilnite operatori, pretpostavuvav deka iako brojot za donacii e od one ke mozam da doniram, megjutoa koga ke svrtam na ovoj broj 075 143-200 a duri i so prefiks 070 mi veli telefonskiot broj ne postoi.

 2. Објавено од beba, на Одговори

  Апел за помош на Евица Бојаџиева
  бројот од Т-Mobile на кој можете да донирате 100 ден е 070 143 108

 3. Објавено од biljana, на Одговори

  bez prefiks

 4. Објавено од Gjorgji Gjorgjiev, на Одговори

  ne postoe vika

 5. Објавено од Наде, на Одговори

  T-Mobile 070 143-108

  VIP 077 143-702

  ONE е 075 143-200

  Секој може да донира само од својот оператор на бројот на својот оператор

 6. Објавено од Nade, на Одговори

  T-Mobile 070 143-108

  VIP 077 143-702

  ONE е 075 143-200

  Секој може да донира само од својот оператор на бројот на својот оператор.

 7. Pingback: Покана за Хуманитарна забава за дечињата во Игротека Џамбо | Донации

 8. Објавено од Lpg Yedek Parça, на Одговори
Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: