Завршен апел за помош на Евгенија Јовановска

0

АПЕЛ ЗА ПОМОШ ВО ПАРИЧНИ СРЕСТВА на петмсечната Евгенија Јовановска се роди со срцева мана и има дијагноза:Dg.Pentalogia FallotОд раѓање до сега малечката Евгенија е постојано во Одделението за интензивна нега на детската клиника,поради опасност по нејзиниот живот.Националната кардиолошка клиника во Софија-Бугарија успешно оперира деца со срцеви мани и постои повеќе од 30 годишна соработка помеѓу Клиниката за детски болести-Скопје и Клиниката во Софија.Операцијата за Евгенија е закажана на 28.03.2011г. и од неа се очекува хирушка корекција на вродената мана со добар квалитет за живот.Прегледите и операцијата ќе чинат 17.000 евра,од кои што ФЗОМ ќе покрие 80% од износот,а останатите 20% од износот и трошоците за престој кои изнесуваат 5000 евра треба да ги платат родителите кои за жал ги немаат тие средства.Заради сериозноста и итноста на ситуацијата, Ве молиме во рамките на Вашите можности да донирате средства на жиро сметка:
300001000021439 – Комерцијална Банка а.д. – Скопје
или преку One операторот на 075/143-450
T…Mobile операторот на 070/143-111
и VIP операторот на 077/143-111
Однапред,многу Ви благодариме за Вашата хуманост !!!родители:Тања и Стефан Јовановски

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: