Завршен апел за помош на Евгенија Јоновска

22

Преземено од фб.

Итно..Итно..Итно

Пред извесно време на наша ученичка од Ооу Климент Охридски Прилеп, доживеа тежок мозочен удар,после ударот девојчето 98%проценти го изгуби видот,говорот,и целата десна страна на телото.
На родителите им треба финансиска помош за овој ноќен кошмар,да спасат она што може да се спаси…Лекување во Краков (Полска)
Јас и целиот колектив на училиштето ќе ви бидеме благодарни ако дел од вашите средства ги донирате за ова семејство,можеби она што ние ќе го донираме е малку..но барем ќе му помогниме мал дел за тоа што нив ги чека.
Работата на Директорите и раководителите е да ги менаџираат институциите и фирмите каде што работат,но да го искористат и сиот свој авторитет кога станува збор за помош..поготово за детски живот.
Во името на родителите и ние како колектив,му благодариме на сите оние сопственици на ноќни клубови и кафичи кои без резервно ни излегоја на помош,така да цел викенд во објектите:
Кафетерија Вирус,Галери хаус паб,Калипсо,
Пицерија Академи,Ноќен клуб Синдикат,Ресторан Рустика,Пицериј Борзои,кафетерија Take Five и сендвичара Каспер
ќе има кутија за донација!!
Скратете дел од своето кафе,дајте и можност на Евгенија Јоновска девојче од 11 год,да го зачекори својот живот весела и насмеана.

Донации за корисници на Оне.ВИП на бројот 143-481

жиро сметка
300027029873372 комерцијална банка
Пораката да се споделува колку што може повеќе

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: