Затворен апел за помош на Елизабета Јакимовиќ

34

Животот на една сопруга, мајка, жена е во прашање – да спасиме живот заедно – да донираме.

Да помогнеме, да подадеме рака, да ја покажеме нашата хуманост.

Заедно можеме.

Телефонски број за донации на Телеком: 070 143 103

Сметка за сите кои сакаат да донираат преку трансакциска сметка:

ТУТУНСКА БАНКА
210-7000006253-98
Елизабета Јакимовиќ
Донација за лекување

Или на следниов линк  http://www.gofundme.com/Save-Elizabeta

elizabeta

Да и помогнеме на Елизабета, сопруга и мајка на три мали ќерки на возраст од 12, 10 и 7 години, да продолжи и да се радува на животот.

На Елизабета Јакимовиќ и е дијагностицирана акутна миелоидна леукемија на 2015/06/07. Дијагнозата претставуваше комплетен шок за целото нејзино семејство.

Елизабета го има завршено и вториот круг на хемотерапија.  Моментално е во Universitätsklinikum Дизелдорф болница Германија.

Нејзиното семејство е во процес на тестови за да се види дали има некој компатибилен донор на коскена срцевина.

Таа е една прекрасна сопруга и мајка која времето го поминува во внимание и грижа за  нејзиното семејство и сопруг и трите прекрасни девојчиња.На нејзините деца им треба нивната мајка и таа е подготвена да се бори со сите сили кој ги има во неа за нив.

Семејството на Елизабета замолува за помош на секој можен начин, без разлика колку мал е вашиот придонес да помогнеме на секаков можен начин и да и дадаеме шанса да ги гледа како растат своите деца да им пружа љубов и внимание бидејќи никој не може да ја замени мајчинската љубов.

Голема благодарност од Елизабета и семејството.

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: