Завршен апел за помош на Дукадинка Рајчиноска

8

РОДИТЕЛИТЕ НА ПРВОТО ДЕТЕ НА КОЕ МУ Е ИЗВРШЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА ОЧАЈНО БАРААТ ПОМОШ

Сиромаштијата ќе и го изеде донираниот бубрег

Двајцата родители на Дукадинка Рајчиноска се невработени, а за да го сочува бубрегот што и го донирала мајка и мора секој месец да дава 4.000 денари плус трошоците за редовните месечни контроли на клиниките во Скопје

На 17-годишната Дукадинка Рајчиноска од струшкото село Мислешево, првото дете на кое пред три години му е извршена успешна трансплантација на бубрег во Македонија, сега сиромаштијата и се заканува повторно да и го одземе донираниот бубрег.

Донациски број на Т-Мобиле: 070143111

жиро сметка:  Охридска банка  – 530 5000 11345853 -За  Дукадинка Рајчиноска

Комуникација со Илче, родителот на Дукадинка, може да се оствари преку тел: 078 447 977

 


Извор: Премин Портал

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

3 коментари

  1. Објавено од b, на Одговори

    smetkata sto e navedena ne e tocna. probav da doniram, ne pomina transakcijata. ako nekoj ja znae tocnata smetka, neka ja napise.

  2. Објавено од a, на Одговори

    tocnata smetka e: 530 5000 11345853

  3. Објавено од nade, на Одговори

    Ви благодариме на информацијата. Поздрав

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: