Завршен апел за помош на дедо Стојан

10

До темел изгоре куќата на дедо Стојан од село Турије – Дебрца. Седумдесетгодишниот старец го снајде страотна несреќа, пред неполн месец ја изгуби бабичката а сега остана и без својот дом.

Отишол на муабет кај соседите, а сијалицата ја оставил запалена како адет за починатата сопруга. Настанал некој спој и му изгоре куќата и целата покуќнина, а немоќниот дедо не успеал да спаси ништо. Сега спие по комшии.

Сите хумани граѓани можат да помогнат, потребни се финансиски средства, градежни материјали и покуќнина.

Превземено од: Канал 5

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: