Завршен апел за помош на Данче и Методи

8

Превземено од фб

“Ова е куќата на млад брачен пар со три малолетни дечиња од кои најмалото има само три месеци. Живеат во непристојни услови односно во нивниот иако сиромашен сепак навистина топол дом нема ни санитарен чвор ниту пак вода.

Ајде да помогнеме овие 50 м2 да ги направиме вистински дом. Тие живеат со 12.000 мкд месечни примања.

Заедно можеме да го разубавиме нивното секојдневие.

На сметката од нашата организација (Љубов и хуманост) можете да донирате со назнака за Данче и Методи.

Гардероба има повеќе од доволно. Неопходни се хигиенски средства и градежни материјали.”

 

2

 

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: