Завршен апел за помош на Боро Стајиќ

28

Отворени телефонски броеви за донации:

070/143112 (само од Т-Мобиле)

075/143-171 (само од ОНЕ)

077/143-775 (само од ВИП)

 

 

 

—–

 

АПЕЛ ЗА ПОМОШ!!! Нашиот член Боро Стајиќ (18 год.) пред неколку месеци имаше тешка несреќа од која се здоби со тешки телесни повреди, неподвижност и други тешки последици. Потребна е финансиска поддршка за лекувањето и рехабилитацијата, во странство, кои ќе траат подолго време. ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА БОРО И НЕГОВОТО СЕМЕЈСТВО!!! Секој/а колку може.

Денарска сметка:
Сметка: 210-700000600857
Назив: Луиза Стајиќ за лекување на дете Боро Стајиќ
Банка: НЛБ Тутунска Банка АД Скопје, ул. Водњанска бр.1, Скопје

Девизна сметка :
IBAN Code: MK07210501594890345
Name of account owner: Zoran Stajikj
Bank name: NLB Tutunska Banka A.D. Skopje , Vodnjanska br.1 Skopje
SWIFT : TUTUNMK22

Го проследуваме обраќањето од неговото семејство:

АПЕЛ ЗА ПОМОШ

Ви се обраќаме со искрена молба за помош која што ни е потребна за лекување на нашиот син Боро Стаиќ.
Боро штотуку наполни 18 години,но за жал како последица на повреда на 4/5 пршлен на р’бетниот столб во моментов се соочува со најтешкиот предизвик во својот живот – повторно да го поврати своето здравје и да живее достоинствен и исполнет живот.
Имено,како последица на повредата нему му се потполно парализирани рацете и нозете (tetraplegia). И покрај свесноста за исклучително тешката повреда,кај Боро постои голем оптимизам. Тој е спремен за долготрајна и напорна рехабилитација за да ја оствари својата желба, повторно да ја поврати функционалноста на рацете и нозете. Но, за жал, можностите за негова рехабилитација во нашата земја се исцрпени и поради тоа се препорачува негово понатамошно лекување во странство (види прилог) и апликација на матични клетки.
За сето ова се потребни финансиски средства кои ние не сме во можност да ги обезбедиме во целост. Поради тоа, Ве молиме во рамките на Вашите можности да ни помогнете.

Потребни информации за донирање:

Денарска сметка:
Сметка: 210-700000600857
Назив: Луиза Стајиќ за лекување на дете Боро Стајиќ
Банка: НЛБ Тутунска Банка АД Скопје, ул. Водњанска бр.1, Скопје

Девизна сметка :
IBAN Code: MK07210501594890345
Name of account owner: Zoran Stajikj
Bank name: NLB Tutunska Banka A.D. Skopje , Vodnjanska br.1 Skopje
SWIFT : TUTUNMK22

Би биле благодарни доколку ова писмо го испратите до сите оние кои мислите дека би можеле да помогнат.
Ако имате потреба од дополнителни информации можете да не контактирате на 078 353588 или на e-mail: advluiza@yahoo.com, bojananaceva@yahoo.com

Ви благодариме за Вашата хуманост,

Семејството на Боро Стајиќ

Извор: Меѓаши

Здружението Хуманост без граници поттикнува превземање на апелите за помош единствено за хуманитарни цели. Здружението се оградува од било какво користење на апелите за помош за политички цели, политичка пропаганда и ширење на верска, национална, политичка и друг вид омраза.

Објави мислење

1 коментар

  1. Објавено од Elena, на Одговори

    dajte i telefonski broevi , taka e podospano za site da pomognat

Добивајте ги новите апели за помош директно на Вашиот емаил. Се што треба да направите е да го внесете Вашиот емаил во полето: